Vliegvissers Ijzervallei

Start pagina

Augustus 2024

"Vliegenlijnen"

 Gast: Arne Roels

 

 
   
 
 
 
 
 
 
Scandinavische schietkoppen

Scandinavische schietkoppen staan bekend om hun veelzijdigheid en delicate presentatie.

Ze zijn langer en dunner dan Skagit-lijnen, waardoor je meer finesse in je worpen krijgt.

Ze zijn ideaal voor het vissen met drijvende lijnen en kleinere vliegen.

Zoek voor deze Spey-hengels naar Scandinavische schietkoppen met de volgende grains aanbevelingen: • 6wt: 360-400 grains • 7wt: 400-450 grains • Gewicht: 450-500 grains

Tips: Scandinavische schietkoppen zijn veelzijdig en kunnen indien nodig worden gebruikt met zowel drijvende als zinkende tips.

Ze bieden vissers de flexibiliteit om zich aan te passen aan verschillende wateromstandigheden.

 Aanbevelingen voor drijvende koppen: Voor een 6wt, 7wt of Bwt Spey-hengel van 13 voet, overweeg Scandinavische schietkoppen met drijvende tips in lengtes variërend van 9 tot 12 meter.

Aanbevelingen voor zinkende tips: Wanneer u zinkende tips toevoegt aan Scandinavische schietkoppen, kies dan tips met een zinksnelheid die geschikt is voor de doelsoort en de wateromstandigheden.

 
 Spey-stijl

Full Spey-stijl is de traditionele Spey-techniek en wordt gekenmerkt door sierlijke, vegende bewegingen. Het is perfect voor het bedekken van een breed scala aan water en het presenteren van vliegen met elegantie. Volledige Spey-lijnen zijn lang en taps toelopend en bieden een soepele energieoverdracht. Voor Spey-hengels in het bereik van 6 gew., 7 gew. en 8 gew., overweeg volledige Spey-lijnen met de volgende grein aanbevelingen: • 6wt: 480-530 grein • 7wt: 530-580 grein • Gewicht: 580-630 grein

Tips: Bij full-Spey-werpen wordt vaak gebruik gemaakt van tips, vooral bij het vissen op zalm en steelhead in gevarieerde riviersituaties. Spoeltips of polytips kunnen uw presentatie verbeteren. Aanbevelingen voor Floating Heads: Voor een 6wt, 7wt of 8wt Spey hengel van 13 voet, overweeg volledige Spey floating heads in lengtes variërend van 55 tot 65 voet. Aanbevelingen voor sink tips: Wanneer u kiest voor sink tips met volledige Spey-stijl, kies dan lijnen met een zinksnelheid die is afgestemd op de diepte en stroming van het water waarin u vist.

 

 

 

 

Start pagina

Copyright by Vliegvissers Ijzervallei